“ We praten mét de mensen over wie het gaat in plaats van over hén. ”

In het dagelijks leven is zij communicatieadviseur bij Provincie Gelderland, vraagt ze als ervaringsdeskundige blogger @Christel  Poweronwheels aandacht voor toegankelijkheid,  vooroordelen en vooral ook mogelijkheden die je met een chronische ziekte of handicap hebt. En  ten is zij burgerlid bij GroenLinks Bergen op  Zoom.

De ervaringen van de afgelopen 1,5 jaar zorgen ervoor dat ze vol enthousiasme zegt dat ze in 2022 in de gemeenteraad wil. Als jonge, chronisch zieke, rolstoelafhankelijke-, maar ook als sociale,  strijdbare, collegiale, kritisch nieuwsgierige en bovenal enthousiaste vrouw. Als raadslid wil ze zich inzetten voor een Bergen op Zoom waarin iedereen mee kan doen. In de breedste zin van het woord ‘meedoen’: iedereen moet de kans krijgen om te werken, te studeren, te genieten van  recreatie, sport en cultuur, een kans om je leven te leiden of dat nu  mét of zonder hulp is. In een paar zinnen, hoe is Christel als  raadslid?:

Ze staat voor een gemeente waarin we mét de mensen praten over wie het gaat in plaats van over hén.

Kijk en onderzoek steeds naar wat er wél kan in plaats van wat er niet kan. Inwoners worden aangemoedigd. Bijvoorbeeld voor méér groen in de buurt.

Betrek jongeren meer bij beleid. De nieuwe generatie is de generatie die het meeste last heeft van de problemen in de huidige maatschappij: de wooncrisis, de klimaatcrisis en het zorginfarct.

Een gemeente met een goed werkende wmo, jeugdzorg en een lokale inclusie-agenda die ervoor zorgt dat méér mensen mee kunnen doen en eenzaamheid vermindert.

Een gemeente die duidelijk communiceert, zodat je weet waar je aan toe bent.

Christel Verbogt