Nieuws

GroenLinks gaat onderhandelen als volwaardige partner in een nieuw college

Op maandag 9 april 2018 heeft de gemeenteraad het advies van de informateur besproken. Hij stelt voor om een college te formeren met GBWP, VVD. CDA en GroenLinks.

In zijn reactie op het advies heeft Peter van den Ouden, fractievoorzitter, gezegd dat het belangrijk is om het formatieproces zorgvuldig en transparant te laten verlopen. Dat is een 'historisch moment', want voor de allereerste keer werden conclusies van een informateur publiekelijk besproken. Deze en andere punten van GroenLinks zijn in het advies opgenomen en geven voldoende basis om de onderhandelingen te gaan voeren. Op basis van de resultaten besluit GroenLinks of het deelneemt aan de coalitie en het college. Ook dat zou een primeur zijn: GroenLinks in het college in Bergen op Zoom.

Lees verder

De kiezer kiest voor groen en sociaal

uitslagen avond GR 2018

Bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen woensdag heeft de kiezer een signaal gegeven. Twee linkse partijen boeken winst. Dat betekent dat de stemmers VERANDERING willen naar een groener en socialer Bergen op Zoom.

Lees verder

Steun de bakfietser

Bakfietsers hebben steun nodig. Zij zijn het die een oplossing kunnen zijn voor een frissere (binnen)stad met minder fijnstof. Ze verdienen faciliteiten rond de plekken waar zij zich ophouden: de stations, de supermarkten en winkelcentra. 

Lees verder

Vijf punten van Wout voor Halsteren en Lepelstraat

Wout Hagenaars

We zijn trots op onze wijze en ervaren lijstduwer Wout Hagenaars. Hij is al geruime tijd actief voor GroenLinks en woont in Halsteren. Wout zit vol goede ideeën die de gemeente – en dan met name Halsteren en Lepelstraat – in no time zullen verbeteren. We hebben die even samengevat in een handzaam 5-punten-plan.

Lees verder